Beykoz Fevzi Çakmak Lisesi

Okulumuz 2013 Yılında Anadolu Lisesi Olmuştur.

FİZİKİ YAPISI

17 Adet Derslik
1 Adet Bilgisayar Dersliği ( BT Sınıfı )
1 Adet Resim Dersliği
1 Adet Müzik Dersliği
1 Adet Yabancı Dil Dersliği
1 Adet Tarih-Coğrafya Dersliği
1 Adet Fizik Laboratuarı
1 Adet Kimya Laboratuarı
1 Adet Biyoloji Laboratuarı
1 Adet Kütüphane
1 Adet Fotokopi Odası
1 Adet Öğretmenler Odası
4 Adet Müdür Yardımcısı Odası
1 Adet Memur Odası
1 Adet Müdür Odası
1 Adet Rehberlik Servisi
1 Adet Sığınak
1 Adet Hizmetli Odası
Kantin, Asansör, Depolar, soyunma odaları ve tuvaletler

TARİHÇE

Okulumuzun eski binası 1964 yılında yapılmıştır. Ancak; “İstanbul da sismik riskin azaltılması” çalışmaları çerçevesinde depreme dayanıklı olmadığı için 2007 yılında yıkılıp, Dünya Bankası tarafından İstanbul proje koordinasyon birimi koordinatörlüğünde 2008 yılında yeniden yapılmış olup binamız Özel idarenin malıdır.
Okulumuz ilk 1970 yılında Fevzi Çakmak Ortaokulu olarak eğitim öğretime başlanmış, 1990–1991 Eğitim-Öğretim yılında bünyesinde ortaokul olacak şekilde liseye dönüştürülmüştür. 1992 yılında ortaokul kısmı Hacınuman İlköğretim Okulu olarak ayrılmış, okulumuz ise Fevzi Çakmak Lisesi adıyla bağımsız genel lise olmuştur. 1997 – 1998 Eğitim-Öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bölümü açılmış ancak daha sonra 2005–2006 Eğitim Öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bölümü kapatılarak tekrar genel liseye dönüştürülmüştür.

Okulumuza Mareşal Fevzi Çakmak’ın Beykozlu olmasından esinlenilerek bu büyüğümüzün anısına “FEVZİ ÇAKMAK LİSESİ” adı verilmiştir.

DEĞERLERİMİZ..

Fevzi Çakmak Lisesinin temel görevinin; öğrencileri hayata, yüksek öğrenime ve özellikle Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlama olduğuna inanmaktayız.

Bütün öğrencilerin, zekâlarının geliştirilebilir. Özellikte, öğrenmeye karşılı istekli ve belirli bir potansiyeline sahip olduğuna inanır, öğrenciyi merkez alan etkili bir eğitim anlayışını benimseriz.

Öğrencilere tam öğrenme ortamı hazırlama, bilgi kaynaklarına ulaşma ve bu bilgileri hayatta kullanmalarına yardımcı oluruz.

Bilgi toplumu olmanın gereğine inanır, eğitim teknolojisinin ürünü olan ekipmanları kullanmaya ve öğrencilere kullandırmaya çalışırız.

Ezberci değil, okuyan, inceleyen, araştıran, düşünen, analiz, ve sentezler yaparak kendini sorgulayıp yenileyen öğrencilerin yetişmesine çalışırız.

Öğrencilerin olaylara analitik bir mantık, eleştirel ve bilimsel düşünce tarzı ile bakmalarına ortam hazırlar, onlara model olmaya özen gösteririz.

Yönetici, öğretmen, personel ve öğrencilerin barışık olduğu örnek ve etkili bir okul ikliminin gereğine inanırız.

Fevzi Çakmak Lisesi çalışanlarının tümüne iletişim kanallarının ve diyalogun açık olduğu, öğrencinin yüreklendirildiği bir ortam hazırlarız.

“Kalite Yönetimdir.” anlayışından hareketle okul yönetiminin her türlü gelişim, değişim ve sürekli iyileştirmede liderlik yapması gereğine inanırız.

Bir ekip olarak Toplam Kalite Anlayışı ile “Ben” yerine “Biz” anlayışının etkin olduğu güvenli bir ortamın gereğine inanırız.

Toplam Kalite Yönetimine inanmış bir ekip olarak; okulun her duvarında bir tuğla, dikilen her fidanda bir avuç toprak ve her eserinde alın teri bulunan bir anlayışı benimseriz.

Yönetici, öğretmen, personel ve öğrencilerin işbirliği ile okulunu, çevrede bölgede ve ülkede model yapma inancıyla çalışırız.

Okulda, tüm çalışanların aktivitesinden yararlanıldığı katılımlı yönetim ve demokratik anlayışın hâkim olduğu bir ortam hazırlamaya çalışırız.

Her konuda; devletin, kurumun, okulun ve öğrencilerin çıkarlarının tam anlamıyla korunduğu bir uygulamanın sorumluluğunu duyarız.

Öğrencilerin ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlara yönelmelerini, dolayısıyla severek, isteyerek seçecekleri ve mutluluk duyacakları bir mesleğe yönelmelerine çalışırız.

Başarının ancak ekip (takım) çalışmasıyla elde edilebileceğine, teşvik ve ödüllendirme ile artacağına inanırız.

Kararlarımızı en geniş katılımla alır, bu anlayışa dayalı okul yönetiminin, demokrasinin bir gereği olduğuna inanırız.

T.C. Devletinin kurucusu Yüce Önder Atatürk’ün “Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmayı hedeflediği Türkiye idealine” ulaşmayı ilke edinen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin bu temel değerlerine ve Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanmış öğrenciler yetiştirmeyi temel ilke ediniriz.

Category:
School