AKKÖYÜMÜZ TARİHİ
Tarihi :
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Akköyümüzün bağlı olduğu Çanakçı, İlçe merkezinde üretilmekte olan ağaç kap (yoğurt ve süt küleği ,Hayvanların sulu yiyeceklerini önlerine getirmekte kullanılan küfe,fasülye turcusunun konulduğu fıcı,yemek yenmede kullanılan tahta kaşıklar,ağactan tokmak,bel,meğel,kazma,kürek sapları ve ayrıca camurdan yapılan çanaklar nedeniyle "Çanak ustasının bulunduğu yer" anlamında bu günkü merkezin adı ortaya çıkmış ve ÇANAKÇI adı buradan gelmiştir.
Kültür:
gelenek ve görenekleri çoook ama çok güzel yeşillikler boldur tam yaşanacak yerlerden biri akköydür. arkadaşlar
Coğrafya [değiştir]
Giresun iline 86 km, Çanakçı ilçesine 8 km uzaklıktadır.
İklim :
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.İklimi tipik bir Karadeniz iklimi olup, yazları serin, kışları ılık ve her mevsim bol yağışlı olup,kışın yükseklere bolca kar yağar.Köyümüzün kuzeyi,Çanakçı İlçesi, güneyi Gümüşhane İlinin Kürtün ilçesi,güneydoğusunda da Trabzon’un Şalpazarı İlçeleriyle sınırlıdır.Köy merkezinin rakımı 950-1000 M’dir.
Nüfus [değiştir]
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 2.000
2000 980
1997 638
Ekonomi:
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.1980 yılından sonra büyük şehirlere göçlerin başlamasıyla birlikte köyümüzde hayvancılık yok denecek kadar azdır.Ekilebilir tarım arazileri yönünü fındık bahcelerinin ekilmesiyle tamamen fındıkcılık ön plana çıkmıştır.Ethem ACAR, Nedeljko MİJALKOVİÇ 1969 yılında yapılan araştırmalarda Yüksek miktarlarda kadmiyum (Cd) ve gümüş (Ag) madenlerinin var olduğu tesbit edilmiştir.
Muhtarlık :
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2008 - Halil İhsan Çalık
2004 - Halil İhsan Çalık
1999 - Halil İhsan Çalık
1994 - Halil İhsan Çalık
1989 - Halil İhsan Çalık
1984 - Halil İhsan Çalık
Altyapı bilgileri :
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır