Kurtuluş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Eğitim giderlerinin tamamı, gerekli yasal prosedürleri yerine getirilmesi şartıyla devlet tarafından karşılanmaktadır ve Ankara Altındağ da Hizmet vermekteyiz..

Eğitim ve kültür şehri Ankara'nın en büyük özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olan Yeni Kurtuluş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Ankara'nın kalbi Altındağ'da hizmet vermektedir.

Çankaya'da 2001 yılında Şennur ÖZKAYA tarafından kurulan ve faaliyetlerini Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı olarak sürdüren Kurtuluş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 2006 yılında kurumsal yapısını güçlendirmek için şirketleşmiş ve Mamak'ta şube açmıştır. Başarılı bir aile şirketine dönüşen merkez 2008 yılında şubesini de bünyesine alarak yapımı yaklaşık iki yıl süren kendi merkez binasına taşınmıştır. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanmış ve isminin önüne yeni kelimesini ekleyerek Yeni Kurtuluş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi adını almıştır. İnşaaşında tasarım ve teknolojiden en üst düzeyde yararlanılan yılların tecrübesi ve profesyonel bir yönetim anlayışının birleştirildiği merkezde şu anda yaklaşık 400 öğrenciye eğitim verilmekte olup merkez 2800 öğrenci kapasitesine sahiptir. 2000 metrekare kapalı ve 1200 metrekare açık alandan oluşan merkezimizde 28 adet bireysel, 14 adet grup eğitim sınıfı, 5 adet fizyoterapi salonu, hidroterapi(su terapisi) havuzu, 0-3 yaş için oyun alanları, konferans salonu, dinlenme ve hobi alanları ile engelilere ve ailelerine yönelik tam bir rehabilitasyon merkezidir.

Yeni Kurtuluş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde işitme, görme, zihinsel, bedensel engelli bireylerle, öğrenme güçlüğü çeken ve okul uyum sorunu yaşayan bireylere yönelik eğitim verilmekte olup yaş sınırı bulunmamaktadır. Eğitimlerin tümü üniversite mezunu alanında uzman ve tecrübeli kişiler tarafından verilmektedir. Eğitimler ve yapılan fizyoterapi çalışmaları kurumda oluşturulan üst kurul tarafından sürekli denetlenmekte ve ailelere gelişim aşamaları ile ilgili düzenli olarak bilgi verilmektedir.

Engellilerimizin hayatta "ben de varım" diyebilmesi, kimseye yük olmadan hayatını devam ettirebilmesi için halk eğitim merkezleri ve belediyeler ile işbirliği halinde meslek edindirme kursları düzenlenmektedir.

Eğitim giderlerinin tamamı, gerekli yasal prosedürleri yerine getirilmesi şartıyla devlet tarafından karşılanmaktadır.

Tags:
Disability Service,Education,Public Service
Category:
Disability Service