İslahiye İİBF

İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Resmi Facebook Hesabı

İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Günümüz İslahiyesi ve İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının 26/1/2009 tarihli ve 2491, 2492 sayılı yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 2/2/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Fakültemiz ülkemizin en genç kuruluşu ve gelişmesi devam etmekte olan güzide bir eğitim kurumu olarak ülkemizin ve bölgemizin öz değerlerine bağlı kalarak modernleşme ve batılılaşma hareketine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz’de, İktisat bölümümüzde 205 örgün eğitim alan öğrencimiz ve İşletme bölümümüzde öğrenim gören 209 öğrencimiz bulunmaktadır. Kamu Yönetimi (öğrenci alımı planlanmaktadır),Ekonometri Bölümü, (öğrenci alımı planlanmaktadır), Uluslararası İlişkiler (öğrenci alımı planlanmaktadır),Maliye, (öğrenci alımı planlanmaktadır) alanlarında yüksek öğrenim sağlayan en genç kurumdur. Fakültemiz adına tescilli 180 dönümlük bir arazi üzerinde Fakültemiz hizmet ve eğitim binalarının yapımı sürmekte olup 2013 yılının sonuna doğru taşınma işlemlerinin tamamlanmasını planlıyoruz.

Fakültemizin kuruluşu ve gelişmesinde tarihsel olan bu toprakların mirasını taşıdığının bilincinde olarak ülkemizin modernleşme ve kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Toplumsal reformların başlamasıyla birlikte, yönetim anlayışının, yapılmakta olan reformlara uyum sağlaması, siyasi ve idari kurumların etkinliğini arttırma ihtiyaçları, çağdaş standartlarda idarecilerin yetiştirilmesini gerekli kılmıştır.

Fakültemiz bu ihtiyacı karşılamak üzere, içsel kurumsal yapısını hızla geliştirerek, AB ve Anglo-Sakson dünya’nın gelişmiş üniversiteleri arasında ikili antlaşmalar, öğrenci ve öğretim elamanı hareketliliği’ne yönelik antlaşmalar, lisans (örgün ve ikinci öğretim), lisansüstü eğitim (Yüksek Lisans örgün ve uzaktan eğitim ve Doktora örgün eğitim), TÜBİTAK, AB Çerçeve Programları, Kalkınma Ajansı Programları kapsamında hazırlıklarını yürütmektedir.

Fakültemiz mezunları’nın Dışişleri, İçişleri ve Maliye Bakanlığı gibi kamu kurumlarının yanında bankalar ve özel şirketlerde en üst makamlarda istihdam edilmesi ve ayrıca, Fakültemiz mezunların ileride başbakan, bakan, milletvekili, büyükelçi, vali, gazeteci ve önde gelen iktisatçı, siyasetçi ve akademisyen olarak görev yapmalarını temenni etmekteyiz.

Fakültemizin, tarihi boyunca Türk Milletinin nezdinde değişim, reform ve akademik özgürlüğün sembolü olması, tarihsel misyonunun ve sorumluluğunun bilincinde Türkiye Cumhuriyeti’nin entellektüel ve siyasi evrimine katkıda bulunmaya devam etmesini temel ilke olarak kabul ediyoruz. Bu sorumluluğun yansıması olarak da sosyal ve siyasal sorunların çözümü konusunda bilimsel bilgi üretmeyi ve kullanmaya amaçlamaktayız.



Prof. Dr. Hakan ALTINTAŞ
DEKAN

Tags:
School,College & University
Category:
School